Wie ben ik

Mijn naam is Nynke de Boer. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en heb de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog afgerond. Ik bezit een brede ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg met als specialisme forensische-, gehandicapten- en verslavingszorg zorg. Ik  heb gewerkt met zowel jeugdigen als volwassenen, met uiteenlopende complexe problematiek, zowel binnen een klinische als ambulante setting.

Ik ben pragmatisch ingesteld en werk zoveel mogelijk vanuit de positieve psychologie. Welke therapie vorm ik inzet is afhankelijk van de multidisciplinaire richtlijnen, uw aanmeldvraag en persoonlijke voorkeur. Vaak maak ik gebruik van een combinatie van een aantal methodieken als cognitieve gedragstherapie, EMDR, motiverende gespreksvoering, mindfulness oefeningen  en vat van zelfwaardering. Vooral deze laatste methodiek gebruik is veelvuldig; werken met het vat is concreet en oplossingsgericht, kortdurend en de resultaten zijn snel zichtbaar. Deze methodiek is toepasbaar bij een breed scala aan problematieken (zie behandeling).

De natuur is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven.  Ik heb zelf ervaren hoe rustgevend en helend buiten lopen kan zijn. In mijn werk heb ik ook vaak cliënten mee naar buiten genomen, het kantoor uit. Dit werd altijd als prettig ervaren. Vanwege deze positieve ervaring heb ik een training gevolgd tot wandeltherapeut en mij aangesloten bij ‘de  Buitenpsychologen’.

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook nog werkzaam binnen de ggz (traumabehandeling).